LG G4 – Popravka bootloop problema

blog-image

Ukoliko ste jedan od vlasnika odličnog telefona G4 firme LG, postoji velika šansa da ste se već upoznali sa (ne)slavnim problemom zvanim Bootloop. Ukoliko i niste, nastavite da čitate, jer postoji velika šansa da će Vam ovaj tekst u nekom trenutku dobro doći.

Naime, firma LG, iako nesporno jedna od vodećih firmi na tržištu pametnih telefona, uspela je da previdi veliku grešku u izradi telefona 3 generacije iz njihove premium serije, G4. Naime, usled za sada nerazjašnjenih okolnosti, a kako potvrđuju iz firme LG, nakon nekog vremena korišćenja telefona, a obično nakon isteka godinu dana, dolazi do “hladnog lema”, odnosno gubljenja konekcije između procesora telefona i matične ploče, i telefon ulazi u bootloop. Kada se to desi, telefon počne pokazivati samo LG logo, kao kada se startuje telefon, ali umesto da nakon njega pokrene (android) sistem, on se restartuje i vraća na LG logo, a u nekim slučajevima čak i ne pokazuje LG logo, već telefon ne reaguje na punjač i dugme za uključivanje, već ga samo računar prepoznaje kao “QHS USB Dload 9008”, ili nešto slično tome.

Iako nesumljivo firma za koju smo svi čuli, LG je napravio veliku grešku sa serijom G4

Kada do ovog problema dođe, ne preostaje Vam mnogo opcija. Možete probati, ukoliko imate garanciju, da odnesete telefon u ovlašćeni servis i tražiti da Vam zamene matičnu ploču, pri čemu, moramo napomenuti, gubite sve podatke sa Vašeg telefona. Druga opcija je da Nam se javite, i možemo probati da Vam namestimo telefon, bez gubljenja podataka. Nakon popravke, telefon će nastaviti raditi na dalje bez bilo kakvih problema. Naravno, ni popravka nije bez svojih mana, pa Nam se svakako javite ukoliko ste zainteresovani, da bi smo Vam detaljnije objasnili suštinu popravke!